LPGTECH GASDROID

Do pre samo nekoliko godina, niko nije očekivao da će najjednostavniji način da se konfiguriše jedan LPG sistem na Vašem vozilu biti realizovan uz pomoć mobilnog telefona, tableta ili smartfona. Da bi izašli u susret potrebama svojih klijenata i odgovorili trenutnim zahtevima tržišta, LPG TECH je odlučio da upotrebi nove tehnologije, naročito savremene mobilne telefone, kako bi se olakšalo konfigurisanje TECH GAS sistema.

GASDRIOD je prva i za sada jedina zvanično predstavljena aplikacija za podešavanje i konfigurisanje LPG/CNG sistema. Koristećenjem ANDROID platforme – trenutno najpopularniji operativni sistem za mobilne telefone – doprinosi se osvajanju novih potencijalnih klijenata.

Aplikacija radi na preko 6500 različitih uredjaja, kao i na mobilnim telefonima i tabletima.
Bez priključaka, kablova ili konektora, koristi se zahvaljujući efikasnosti Bluetooth sistema. Zahvaljujući bežičnom prenosu, TECH servis je veoma pogodan i pristupačan sa bilo kog mesta koje izaberete. Aplikacija zahteva mobilni telefon koji u sebi ima ugradjen Bluetooth sistem, jednu od novijih verzija Android operativnog sistema (najmanje 2.2 verzija) i Bluetooth Interfejs za kontrolor – naprimer BlueTECH.

gasdroidBroj aktivnih korisnika ove aplikacije konstantno raste – trenutno ih je preko 840. Broj pasivnih korisnika (koji imaju aplikaciju ali je još uvek ne koriste) je preko 1700 (prema informacijama dobijenim od Google Play Statistics). Veliko interesovanje i angažman biznis forum zajednica je inspirisao LPG TECH da ode korak unapred u procesu razvijanja ove aplikacije. Kao rezultat toga je izbačen novi GASDROID 1.0.1 koji podržava OBD.

Broj Android operativnih naprava je u stalnom rastu. U današnje vreme, svako ko se zanima za ova tehnološka rešenja lako može izabrati napravu, savršeno prilagodjenu njegovim/njenim individualnim potrebama. Najnovija verzija aplikacije ima jednostavan meni koji omogućava intuitivni pristup i stoga pojednostavljuje način na koji aplikacija funkcioniše. Na zahtev korisnika je dodat jednostavan meni.On dozvoljava proveru osnovnih parametara gasnog sistema bez ikakve intervencije sa strane. Vozači koji imaju ugradjen LPG sistem sa unutrašnjom kontrolnom jedinicom mogu aktivirati funkcionalni digitalni kontrolni panel na svom mobilnom uredjaju.

gasdroid_100_1Prednosti novog GASDROID-a postaju očigledne prilikom prve upotrebe kontrolora prilagodjenog OBD-u. LPG TECH u svojoj ponudi ima kontrolere sa ugradjenim OBD modulom kao i one sa eksternim OBD modulom ( Skener TECH-OBD) koji radi na različitim kontrolerima, počevši od TECH 124, TECH 224 ili TECH 300 serija. Čim se aplikacija pokrene, korisnik automatski dobija sve potrebne informacije od OBD sistema, kao što su: dugo i kratko vreme trimovanja vremena ubrizgavanja ili podaci o sistemu za gorivo.

Poredjenje ovih parametara sa parametrima gasnog kontrolera obezbedjuje pozadinu neophodnu za adekvatnu konfiguraciju gasnog sistema na Vašem vozilu. To je sada moguće i bez pristupa laptop ili desktop računaru, zahvaljujući bežičnom prenosu podataka preko Bluetooth povezivanja.

GASDROID se trenutno razvija u smislu inovacija i radi se na razvijanju funkcionalnosti njegovog ekvivalenta zasnovanog na Windows-u, RPM i korekciji temperature.  LPGTECH je takodje počeo da radi na aplikaciji zasnovanoj na IOS platformi. Budući planovi za GASDROID uključuju širenje kapaciteta mobilnih uredjaja na kojima aplikacija radi.

izvor: časopis “Time fog gas“ br. 67/2014