Ugradnja metana i servis

UGRADNJA METANA (CNG)

U Srbiji je sve veće interesovanje za ugradnju metana u automobile i kamione.  Jedini problem je što postoji samo par pumpi koje ga nude. Međutim, na pomolu je rešenje koje će na jednostavan način omogućiti distribuciju ovog gasa na bilo koje mesto u našoj zemlji. To će pomoći vozačima da štede, ali i da voze na ekološki čisto gorivo.
Osnovna preokupacija vozača u Srbiji je kako se što jeftinije voziti, što je sasvim opravdano s obzirom na to da su cene goriva kod nas najnestabilnije u regionu. Zbog nastojanja da što više uštede, logično se nameće želja vozača da izbegnu skupe ugradnje instalacija na alternativni pogon u svoja vozila. Vožnja sa najmanjim troškovima biće omogućena tako što će mreža pumpi, odnosno točionih mesta sa ovom vrstom gasa, biti rasprostranjena po celoj Srbiji.

Do gasa bez gasovoda
Naime, sprema se veliki projekat koji ima za cilj da ponudi metan (CNG) “na svakom ćošku”. Reč je o takozvanom mobilnom gasovodu, koji će isporučivati ovu vrstu goriva svakoj pumpi koja želi da ga prodaje. Za ovakav poduhvat nije potrebna posebna priprema pumpe, jer će se metan dovoziti u specijalnim kamionima tj. mobilnim rezervoarima. Kada se rezervoari isprazne, odvoziće se na ponovno punjenje.

Za sada, u Srbiji ima samo nekoliko profesionalnih i ovlašćenih servisa koji vrše ugradnju metana u automobile. Cene su različite i zavise od više faktora kao što su: model vozila, zapremina i snaga motora, broj i raspored cilindara. Takođe, broj vozača koji koriste ovu vrstu goriva sigurno će se povećati, jer je ovo karika koja je nedostajala. Osim toga, ugradnja metana popraviće sliku Srbije, doprinoseći boljem ekološkom statusu naše zemlje. Ugradnja metana jednostavno je najbolja investicija za vozače kamiona, autobusa i automobila i biće sve popularnija i jeftinija.

Makedogas servis nudi sledeće usluge po pristupačnim cenama:

  • UGRADNJA METANA (CNG)
  • UGRADNJA PLINA (LPG)
  • SERVIS AUTO GASNIH INSTALACIJA
  • KOMPJUTERSKA DIJAGNOSTIKA BENZINSKOG RAČUNARA
  • PUNJENJE I SERVIS AUTO KLIMA
  • VULKANIZERSKE USLUGE I MEHANIKA (MALI I VELIKI SERVISI)

Servis poseduje svu neophodnu opremu za konverziju benzinskih i dizel motora na metan (CNG), kao i tim obučenih majstora sa teorijskim znanjem i višegodišnjim iskustvom u ovoj oblasti.

Sve ugrađene komponente poseduju homologacije proizvođača što je preduslov za dobijanje atesta koji izdaju nadležne službe.

Do sada smo izvršili ugradnju metana na nekoliko kamiona i dizel motora. Sve konverzije bile su uspešne, a klijenti zadovoljni zbog uštede!

Dodatne informacije možete dobiti u našim auto gas servisima na pomenutim adresama ili na tel:

Zemun: +381 (0) 60 6301-313
Zvezdara: +381 (0) 11 6301-317

ugradnja metana cng